Google Maps va permite activarea Street View și în split-screen

01.02.2021
Google Maps va permite activarea Street View și în split-screen

În forma actuală, orientarea în modul Street View cu aplicația Google Maps funcționează doar pe ecran complet, trebuind să alegi între vederea de la nivelul străzii și afișarea locație pe hartă.

Deși navigarea în modul Street View poate funcționa destul de bine când de deplasezi „la pas” pe trotuare, lipsa unei vederi în ansamblu pe hărțile Google Maps poate fi o problemă atunci când străbați zone nefamiliare. Adresând acest neajuns, punând totodată în valoare noile generații de dispozitive cu ecran mare, Google a adăugat aplicației Maps pentru Android opțiune split-view.

În funcție de orientarea ecranului, imaginile Street View vor apărea în stânga sau deasupra hărții de navigație, fapt ce ar trebui să ușureze orientarea pe străzile orașelor. Comutarea la modul de afișare maximizat se poate face cu noul buton apărut în colțul dreapta-jos. Perspectiva Street View este sincronizată cu locația afișată pe hartă și actualizată pe baza coordonatelor GPS, orientând spre direcția în care ne deplasăm.

Google Maps Street View

Fiind vorba de afișarea simultană a două sisteme de orientare, modul split-screen ar putea funcționa mai greu pe unele telefoane de generație mai veche. Totodată, mai ales la folosirea pachetelor internet în roaming, traficul generat prin conexiunea de date va trebui administrat corespunzător.

Noul buton split-view apare deocamdată doar în ediția pentru Android a aplicației Google Maps, actualizată cel puțin la versiunea v10.59.1.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult