Google va permite utilizatorilor să contribuie la serviciul Street View încărcând propriile poze

10.11.2020
Google va permite utilizatorilor să contribuie la serviciul Street View încărcând propriile poze

Una dintre cele mai interesante și folositoare unelte din colecția de servicii Google, Street View permite utilizatorilor să exploreze folosind imagini reale obținute de la nivelul străzii majoritatea, dar nu toate locațiile importante din orașele lumii.

Vizând acoperirea cartierelor și zonelor mai lăturalnice din orașe, care poate nu au fost vizitate până acum de mașinile Street View, Google va permite utilizatorilor să contribuie încărcând propriile imagini.

Potrivit descrierii oferite într-o postare video făcută pe Reddit, Google testează în aplicația Street View o nouă funcție numită Driving Mode, care permite utilizatorilor să încarce propriile imagini Street View obținute cu telefonul mobil. Pe baza comentariilor lăsate de vizitatori, se pare că noua funcție a ajuns deja la unii utilizatori, însă disponibilitatea este limitată la un grup de testare restrâns.

După se poate vedea în clipul cu o durată de 12 secunde, noul„ Driving Mode” va putea fi găsit cu ușurință în meniul lateral al aplicației pentru Android. După activare, utilizatorii sunt rugați să-și capteze locația folosind aplicația camerei foto, setată în modul de filmare.

În mod obișnuit, colecția de imagini este administrată direct de Google cu ajutorul celebrelor mașini prevăzute cu aparatură specială de imagistică. Acolo unde mașinile nu pot ajunge, cum ar fi pe trasee montane, Google apelează și la Trekkers, angajați care străbat trasee prestabilite folosind o versiune portabilă a camerei Street View, de forma unui rucsac.

street view

Fără cerințe speciale pe partea de hardware, opțiunea „Driving Mode” ar pute ajuta extinderea mult mai rapidă a rețelei de trasee Street View, serviciul devenind cu adevărat funcțional chiar și în cele mai izolate locații. De asemenea, ar putea permite Google să extindă acoperirea și în alte regiuni ale lumii, unde propria flotă de explorare nu a avut până acum acces.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult