Google Messages nu va mai funcționa pe anumite telefoane cu Android

20.01.2021
Google Messages nu va mai funcționa pe anumite telefoane cu Android

Google Messages este probabil cea mai folosită aplicație de mesagerie pe Android, retragerea suportului obligând utilizatorii acesteia să revină soluția livrată de producătorul dispozitivului.

Gestionarea mesajelor SMS va deveni mult mai puțin comodă pentru posesorii de telefoane cu Android din categoria no-name, dar și produsele unor branduri foarte bine cunoscute, Google anunțând că va retrage suportul pentru dispozitivele care nu beneficiază de certificare Android. Astfel, posesorii de telefoane Huawei vor rămâne curând și fără aplicația Google Messages, fiind nevoiți să caute în altă parte soluții pentru înlocuirea aplicației implicite de mesagerie.

Retragerea suportului pentru dispozitive Android necertificate va intra în aplicare începând cu data de 31 martie, termenul limită apărând chiar în codul aplicației Google Messages.

Schimbarea pregătită de Google va afecta doar o mică proporție dintre dispozitivele cu Android aflate în circulație. În orice caz, Google Messages este una dintre puținele aplicații Google care puteau fi instalate și folosite pe dispozitive care nu au integrat pachetul Play Services, funcționând într-o „zonă gri” a condițiilor care încuviințează folosirea platformei Google Android.

Principalul avantaj pentru aplicație era suportul pentru schimburi de mesaje în sistem criptat end-to-end între posesorii de dispozitive cu Android, ocolind sistemul tradițional de mesaje SMS intermediat de rețelele de comunicații mobile. Atât timp cât dispozitivele folosite nu beneficiază de certificare Android, Google nu poate garanta că securitatea acestora nu a fost deja compromisă prin instalarea de malware sau alte modificări operate la nivel de firmware.

Signal Google Messages replacement

Pretabilă ca un înlocuitor direct, o posibilă alternativă Google Messages ar putea fi Signal, aplicația oferind deja suport pentru comunicații criptate și gestionarea securizată a mesajelor SMS.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video