Google Messages va folosi inteligență artificială pentru a sugera răspunsuri auto-generate la mesaje text

25.03.2023
Google Messages va folosi inteligență artificială pentru a sugera răspunsuri auto-generate la mesaje text

La fel ca aplicația Gmail, Google Messages va folosi tehnologii generative AI pentru a asista utilizatorii care răspund la mesajele primite. Mai mult decât un algoritm care prezice următorul cuvânt sau formule de exprimare, funcția bazată pe tehnologiile Google Bard va putea revizui și extinde mesajul tău, până la a genera mesaje complete pe care doar să le trimiți către destinatar.

Descoperită în versiunea Google Messages beta, funcționalitatea încă inactivă este identificată cu un buton ce poartă logo-ul Bard, alternativa ChatGPT recent anunțată de Google.

Potrivit indiciilor extrase din codul aplicației, noua funcție AI reply ar putea avea mai multe moduri de utilizare. Spre exemplu, ai putea folosi noul buton pentru auto-sugerarea unui răspuns, generat prin analizarea schimburilor anterioare de mesaje, rămânând să-l trimiți după ce l-ai citit și aplicat eventuale corecții. Alternativ, ai putea folosi tehnologiile Bard și LaMDA pentru a transforma un răspuns de câteva cuvinte în fraze mult mai bine redactate, generând mesaje complexe cu doar câteva cuvinte tastate efectiv.

Deși, este posibil ca în viitor să fie adăugată și opțiunea auto-trimiterii răspunsurilor generate de AI, momentan, noua funcție Google Messages se va limita la generarea sugestiilor de mesaje, utilizatorul decizând dacă să îl trimită sau nu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult