Google modifică interfaţa aplicaţiei YouTube pentru dispozitive cu sistem Android

Autor: Aurelian Mihai 31.05.2017
Google modifică interfaţa aplicaţiei YouTube pentru dispozitive cu sistem Android

Utilizatorii de tablete şi telefoane cu sistem de operare Android vor primi în curând o versiune uşor modificată a aplicaţiei YouTube.

Aceasta mută locaţia barei de navigare în partea de jos a ecranului, unde va rămâne vizibilă indiferent de canalul YouTube pe care îl vizităm, fiind ascunsă doar atunci când vizionăm clipuri în modul maximizat.

Prin modificarea făcută, Google aduce interfaţa YouTube pentru Android la designul folosit deja cu versiunea pentru iOS. La fel ca şi până acum, bara de navigare va conţine tab-urile Home, Trending, Subscriptions şi Library options, cea din urmă fiind însă desprinsă de meniul Account option, găsit de acum folosind butonul Settings disponibil la partea de sus a ecranului. Tab-ul selectat este memorat împreună cu poziţia listei de clipuri YouTube, uşurând regăsirea clipului dorit atunci când suntem nevoiţi să accesăm alte secţiuni ale aplicaţiei.

Noua versiune YouTube pentru Android poate fi instalată din pagina aplicaţiei în magazinul Google Play. Alternativ, actualizarea va fi aplicată automat, dacă aplicaţia este deja instalată în memoria dispozitivului.

Tags: