Google oferă acum alternative de plată în Play Store, dar numai în Coreea

06.11.2021
Google oferă acum alternative de plată în Play Store, dar numai în Coreea

Autoritățile din Coreea de Sud au decis de curând că magazinele de aplicații precum App Store și Google Play Store vor trebui să permită dezvoltatorilor să ofere metode alternative de plată față de sistemele lor interne. Se pare că Google este prima dintre cele două companii care ia măsuri, oferind în această țară posibilitatea de a plăti prin sistemele proprii ale producătorilor de aplicații. O măsură similară a fost luată și în SUA, unde Apple va trebui să permită acest lucru, însă compania face apel la această decizie judecătorească.

Utilizatorii de Android din Coreea pot acum să plătească în aplicații prin sisteme alternative

Deși Google se supune acestor noi reguli din Coreea de Sud, compania impune și anumite reguli pentru a putea implementa un sistem de plată. De exemplu, dezvoltatorii care vor să ofere utilizatorilor posibilitatea de a cumpăra conținut sau să plătească abonamente în afara Google Play Store, vor fi însă obligați să ofere și posibilitatea de a plăti prin Google. Aplicațiile care nu implementează sistemul de plată Google nu pot procesa niciun fel de plăți în afara aplicației.

Practic, Google va permite doar o alternativă la sistemul său de plată, nu o metodă prin care Google să poată fi eliminat complet din tranzacție. De asemenea, Google tot are dreptul la un comision, însă mai mic decât în trecut. Compania percepea 15% comision din orice tranzacție, iar acum va încasa doar 11%, dacă utilizatorii aleg un alt sistem de plată. Totuși, companiile care vând conținut digital sau abonamente vor putea să ofere un preț mai mic către utilizatori folosind această metodă.

Teoretic, legea din Coreea de Sud se aplică și asupra Apple, însă momentan nu au existat eforturi în această direcție pentru a permite ceva similar pe App Store.

Cert este că magazinele de aplicații vor suferi modificări în următoarea perioadă, mai multe autorități din multiple state analizând dacă Apple, Google și alte companii au dreptul să perceapă comisioane atât de mari fără să ofere alternative.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult