Google Photos va avea opțiune Locked Folder, pentru ascunderea pozelor de priviri indiscrete

19.05.2021
Google Photos va avea opțiune Locked Folder, pentru ascunderea pozelor de priviri indiscrete

În pregătire pentru eliminarea beneficiilor gratuite oferite până acum, Google continuă să aducă îmbunătățiri tentante serviciului Google Photos, cum este și noua funcție Locked Folder.

Cea mai nouă adiție se numește Locked Folder și oferă o modalitate practică și eficientă pentru ascunderea acelor colecții de poze pe care nu vrei să le vadă oricine, în spatele unei parole sau banala amprentă.

În timp ce Google nu este neapărat cunoscut drept un promotor al intimității personale, noua funcționalitatea Google Photos ar putea ajuta utilizatorii să prevină multe emoții și întrebări incomode, pe tema pozelor stocate în memoria telefonului.

Concret, funcția Locked Folder acționează ca un album privat pentru pozele tale, scoțând din lista principală acele poze pe le dorești păstrate doar pentru tine. Până acum, trierea pozelor oarecare de cele cu adevărat personale reprezenta o adevărată provocare pentru utilizatorii Google Maps, aplicația de mobil având „prostul” obicei de a încărca fără discriminare toate pozele în spațiul cloud. Astfel, chiar dacă ștergi o poză incomodă din memoria telefonului folosind aplicația nativă pentru cameră foto, poți descoperi că aceasta apare oricum pe Google Photos. În schimb, dacă îndepărtezi pozele respective din spațiul cloud, folosind aplicația Google Photos, vei descoperi că acestea sunt șterse automat și din memoria locală a telefonului mobil. Mai departe, folder-ul Thrash poate fi o salvare (în cazul în care nu intenționai să ștergi pozele respective definitiv) sau o mare problemă (dacă cineva îți accesează contul în căutare de „dovezi”). Folosită corect, funcția Locked Folder ar trebui să evite aceste neplăceri.

Noul album „secret” este în mod implicit ascuns vizualizării, accesul fiind condiționat de introducerea unei parole, sau folosirea senzorului de amprentă.

Cel puțin deocamdată, noua funcționalitate este disponibilă gratuit, atât din aplicația Google Photos pentru Android, cât și cea de iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult