Google Photos va colora automat pozele alb-negru vechi

10.05.2018
Google Photos va colora automat pozele alb-negru vechi

Photos este unul dintre cele mai apreciate servicii oferite de Google. Compania a anunţat, la evenimentul său anual I/O, că platforma va fi îmbogăţită cu o nouă caracteristică. Google Photos va putea colora automat pozele vechi alb-negru încărcate de utilizatori.

 

Serviciul mai integrează o unealtă utilă pentru fotografii vechi. Este vorba despre aplicaţia PhotoScan, care permite digitalizarea pozelor imprimate pe hârtie.

 

Cu ajutorul noii funcţii, o fotografie va fi colorată la cerere printr-o singură apăsare pe ecran. Culorile şi nuanţele vor fi selectate de un algoritm, care va decide singur care sunt cele mai potrivite.

 

 

Compania încă lucrează la această nouă componentă a serviciului Google Photos.

 

Mulţi oameni sunt fascinaţi de pozele vechi colorate. După cum notează Business Insider, există comunităţi uriaşe pe internet interesate de acest subiect. Pe Reddit, secţiunea r/ColorizedHistory are peste 360.000 de membri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult