Google face curățenie în Play Store. Numeroase aplicații ar putea dispărea

29.07.2021
Google face curățenie în Play Store. Numeroase aplicații ar putea dispărea

Google va îndepărta accesul în Play Store pentru conturile de dezvoltator inactive, precum și numeroase aplicații care „stagnează”, nemaifiind actualizate de multă vreme.

La fel ca rivalul App Store, Google Play Store este gazdă a unei colecții impresionante de aplicații, însă nu toate sunt cu adevărat utile iar multe dintre acestea nici nu funcționează prea bine pe dispozitivele de generație mai recentă. Altfel spus, multe dintre aplicațiile listate au fost între timp abandonate de către dezvoltatorii acestora, rămânând în catalogul Play Store pentru a apărea întâmplător la căutările după diverse cuvinte cheie. Mai mult decât atât, nici autorii acestora nu mai sunt activi pentru a citi recenziile lăsate de utilizatori, eventual, aducând îmbunătățiri necesare.

Nemaiputând ignora „bagajul” de aplicații redundante, Google anunță modificarea regulilor din Play Store, facilitând „curățarea” automată a aplicațiilor depășite sau neadministrate de către autor.

Google nu anunță exact de când vor intra în vigoare aceste schimbări, precizând doar că va închide în curând conturile de dezvoltatori pe care le consideră latente. Acestea sunt conturi care au fost inactive sau abandonate după doar un an, sau dacă dezvoltatorul nu a încărcat niciodată o aplicație sau nu a accesat Google Play Store în ultimul an.

Conturile de dezvoltator abandonate riscă să fie exploatate de hackeri pentru a încărca aplicații rău intenționate, mai ales dacă securitatea acestora nu a fost întărită prin bifarea opțiunii de autentificare în  doi pași.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult