Google pregătește retragerea unei aplicații de pe Smart TV-urile Samsung

17.04.2021
Google pregătește retragerea unei aplicații de pe Smart TV-urile Samsung

Aplicația Google Play Movies & TV va dispărea de pe Smart TV-urile Samsung, cei care au folosit această soluție pentru achiziționarea de filme și producții TV urmând să le vizioneze prin intermediul aplicației YouTube.

Google pregătește înlocuirea aplicației Google Play Movies & TV cu Google TV, dezvoltată pentru a reîmpacheta serviciile celei dintâi într-un format modern.

Disponibilă inclusiv pe unele telefoane inteligente, aplicația Google Play Movies & TV va fi retrasă de Google de pe majoritatea platformelor Smart TV, inclusiv Tizen – OS-ul preferat de Samsung. Însă vestea nu este chiar atât de rea pe cât pare, utilizatorii acesteia păstrând accesul la filmele și producțiile TV achiziționate, care vor putea fi vizionate prin intermediul unei alte aplicații Google foarte populară. Astfel, clientul YouTube urmează să preia, temporar, funcționalitatea serviciului Google pentru achiziție de conținut video, urmând ca tranziția să se finalizeze prin migrarea la serviciul Google TV.

smart tv samsung

Schimbarea se va produce începând cu data de 15 iunie 2021, când aplicația Google Play Movies & TV va înceta să mai funcționeze pe dispozitivele instalate, în mod ideal, dispărând cu totul în urma unei actualizări de firmware. Utilizatorii acesteia vor găsi în schimb o nouă secțiune Library, sub aplicația YouTube, reunind toate achizițiile făcute până acum. De asemenea, categoriile Google Play Credits și Family Library vor apărea și ele. Suplimentar, serviciul Movies Anywhere recent anunțat de Samsung pentru platforma Smart TV ar trebui să permită redarea conținutului achiziționat prin intermediul Google.

Drept compensație pentru neplăcerile cauzate, Google oferă utilizatorilor un cod promoțional care poate fi folosit pentru achiziționarea gratuită a unui film la alegere. Cert este că în viitorul imediat, serviciile de conținut Google vor fi disponibile pe Smart TV doar prin intermediul aplicațiilor YouTube, YouTube Music și YouTube TV, înlocuitorul Google TV urmând să apară ceva mai târziu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult