Google promite să remedieze o problemă reclamată de mult timp în versiunea Chrome pentru Android

12.04.2017

Întâlnit de majoritatea utilizatorilor, un bug existent în versiunea Chrome pentru dispozitive cu sistem Android putea cauza resetarea funcţiei scroll atunci când pagina afişată până atunci doar parţial era încărcată complet în tab-ul activ. Problema apărea mai ales la folosirea conexiunilor lente de internet mobil, care induceau timpi mari de aşteptare la încărcarea paginilor şi până la trei resetări consecutive a poziţiei de afişare.

Acţionând pentru remedierea acestei probleme, Google a implementat o funcţie numită “scroll anchoring”, responzabilă cu fixarea conţinutului pe ecran în poziţia aleasă de utilizator, chiar şi atunci când pagina accesată continuă să fie încărcată în fundal.

Potrivit companiei, remediul inclus în cea mai recentă versiune Chrome pentru Android ar trebui să funcţioneze pentru toate site-urile accesate, însă noi corecţii ar putea fi necesare mai târziu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult