Google schimbă numele aplicaţiei Android Device Manager şi îi adaugă funcţii noi

18.05.2017
Google schimbă numele aplicaţiei Android Device Manager şi îi adaugă funcţii noi

Lansată în anul 2013, Android Device Manager permite utilizatorilor să urmărească şi să controleze de la distanţă dispozitivele cu Android pe care le deţin.

Disponibil atât prin intermediul unei aplicaţii dedicate, cât şi din web browser, serviciul Android Device Manager s-a dovedit extrem de util celor care au rătăcit sau pierdut tableta sau telefonul mobil, asistând găsirea acestora sau în ultimă instanţă ştergerea de la distanţă a datelor personale de pe dispozitivele furate.

Android Device Manager devine de acum parte din Google Play Protect service şi primeşte numele Find My Device. Toate funcţiile disponibile până acum – localizare, activare ringtone, blocarea dispozitivului sau ştergerea de la distanţă a memoriei interne – rămân disponibile. Poţi folosi inclusiv Google Search pentru a localiza pe hartă dispozitivul rătăcit, folosind fraza „Find My Phone”.

La capitolul funcţii noi, avem informaţii despre nivelul de încărcare a bateriei şi prezenţa/absenţa conexiunii la reţeaua WiFi.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult