Google a lansat Android Device Manager: localizarea şi ştergerea unui telefon pierdut

Google a lansat Android Device Manager: localizarea şi ştergerea unui telefon pierdut

Iniţiativa Google de a lansa cât mai multe servicii prin intermediul Play Services pare o idee din ce în ce mai bună, această implementare permiţând atât actualizarea rapidă a anumitor module software cât şi lansarea lor pe mai multe versiuni de Android fără a mai necesita actualizarea codului sursă a platformei şi mărinimia producătorilor de terminale. După Play Game şi Verify Apps, compania a anunţat şi serviciul de localizare şi securitate Android Device Manager.

Un serviciu de care utilizatorii Windows Phone sau BlackBerry s-au bucurat dintotdeauna şi disponibilă începând din 2010 pe iOS, localizarea şi managementul de la distanţă a telefoanelor şi tabletelor Android va deveni în curând o opţiune implicită. Soluţiile de securitate care oferă aceste opţiuni sunt prezente în Google Play de foarte multă vreme, iar unele telefoane Android beneficiază de acestea în mod implicit prin intermediul software-ului dezvoltat de producător, însă lansarea unei soluţii native care va rula pe sistemul de operre Android 2.2 sau mai nou este cu siguranţă o idee bună.

Android Device Manager permite localizarea unui telefon sau tablete rătăcite, declanşarea soneriei pentru apeluri si ştergerea de la distanţă a datelor, adică funcţiile de bază ale oricărui serviciu de securitate de acest tip. Aplicaţia Android şi serviciul Web aferent vor fi disponibile undeva în cursul acestei luni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News