Google și marii operatori din Europa vor ca iMessage să fie compatibilă și cu alte aplicații de mesagerie

08.11.2023
Google și marii operatori din Europa vor ca iMessage să fie compatibilă și cu alte aplicații de mesagerie

Google vrea ca aplicația iMessage a celor de la Apple să fie compatibilă și cu servicii precum WhatsApp sau Google Messages. Gigantul american caută suportul operatorilor de telefonie europeni.

Google a adunat sprijinul operatorilor europeni de top pentru a trimite o scrisoare Comisiei Europene, cerându-i acesteia să desemneze iMessage de la Apple drept „serviciu de bază”. Acest lucru ar forța Apple să facă iMessage compatibil cu RCS precum WhatsApp și Google Messages până în martie 2024, relatează GSMArena.

Se pare că Google, Vodafone, Deutsche Telekom, Telefónica și Orange sunt în spatele solicitării către Comisia Europeană. Pentru a pune în context această moțiune, trebuie să vedem de unde a început acest lucru. În luna august a acestui an, Uniunea Europeană a introdus Digital Markets Act (DMA) pentru a asigura un grad mai ridicat de concurență pe piața digitală a UE prin reglementarea puterii companiilor mai mari.

Regulamentul se referă la entitățile mari drept gatekeepers, platforme digitale mari cu peste 45 de milioane de utilizatori activi în UE și venituri anuale de 7,5 miliarde de euro. Dacă iMessage de la Apple este găsit ca o astfel de platformă, Apple ar trebui să o facă compatibilă cu alte platforme de mesagerie până în martie 2024.

Cu toate acestea, Apple a susținut că iMessage nu are 45 de milioane de utilizatori activi în UE și, prin urmare, nu îndeplinește criteriul impus de Uniunea Europeană. Google și cei mai importanți operatori europeni susțin că iMessage îndeplinește criteriile Digital Markets Act și cer Comisiei Europene să solicite companiei Apple să facă serviciul compatibil cu alte aplicații de mesagerie.

Autoritatea de reglementare a UE investighează iMessage în ipoteza că acesta contribuie indirect la veniturile Apple. Decizia finală ar trebuie să fie luată până în februarie 2024.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult