Utilizatorii Windows 11 pot accesa iMessage de pe PC, instalând aplicația Phone Link de la Microsoft

16.05.2023
Utilizatorii Windows 11 pot accesa iMessage de pe PC, instalând aplicația Phone Link de la Microsoft

Phone Link permite atât conectarea telefoanelor cu Android la Windows 11, dar și cele bazate pe iOS. Deși, mult limitată în comparație cu Android, sincronizarea iOS acoperă și posibilitatea de a răspunde la mesajele primite în aplicația iMessage. Practic, aplicația Phone Link oferă prima metodă oficială prin care poți trimite un iMessage de pe un dispozitiv non-Apple.

Microsoft și-a anunțat intenția de a integra iMessage în Windows 11 încă din luna februarie, prima versiune de aplicație care include această facilitate fiind disponibilă de astăzi pentru utilizatorii înrolați în programul de testare Windows Insider. Astfel, funcția de sincronizare iMessage este disponibilă pentru oricine are un iPhone compatibil și un PC cu Windows 11.

Pe lângă suportul iMessage de bază, Phone Link permite utilizatorilor să preia apeluri iPhone de pe PC și să acceseze lista de contacte. Compania anunță, de asemenea, suport îmbunătățit pentru iCloud Photos.

Având posibilitatea de a realiza acum această conexiune PC/iOS Phone, sperăm că clienții noștri Windows 11 nu vor trebui să-și facă griji niciodată că nu vor pierde un apel telefonic important sau un mesaj text în timp ce se concentrează pe computerul lor Windows. Odată activat de clientul Windows 11, Phone Link pentru iOS va oferi suport de bază iOS pentru apeluri, mesaje și acces la contacte. Aceasta înseamnă că, dacă telefonul este ascuns în timpul unei prezentări sau al unei perioade de concentrare, veți primi notificări pe computerul dvs. cu Windows și puteți alege ce acțiune să faceți – totul pe computerul cu Windows 11. Aveți nevoie de acces la fotografiile iPhone de pe computer? Integrarea noastră iCloud cu Fotografii face ca acest proces să fie simplu – totul în aplicația Fotografii din Windows 11.

În timp ce pe un telefon cu Android, precum cele de la Samsung, poți rula inclusiv toate aplicațiile din telefon pe ecranul computerului în cadrul aplicației Phone Link, pe iPhone, această capabilitate nu va fi disponibilă. Ce poți face însă este să gestionezi notificările de pe iPhone, fără a putea deschide aplicațiile care trimit acele notificări. De asemenea, în timp ce poți trimite sau primi mesaje prin iMessage, nu poți să accesezi istoricul discuțiilor și nu poți face diferența între un SMS și un iMessage, așa cum poți pe iPhone.

De asemenea, grupurile de chat nu sunt accesibile prin Phone Link, iar trimiterea de poze și clipuri video nu este posibilă. Conectarea se face prin Bluetooth, iar la prima conectare, trebuie acceptate multiple permisiuni pentru a putea accesa funcțiile de comunicare între computer și telefon.

Doar în cazul unui computer Mac de la Apple, apelurile, mesajele și transferul de date între dispozitive pot fi realizate nativ, întrucât iOS și macOS fac parte din același ecosistem software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult