Google testează o nouă versiune a meniului de apelare Android

30.09.2022
Google testează o nouă versiune a meniului de apelare Android

Modificările aduse aplicației Google Phone vor face telefoanele cu Android mai ușor de folosit cu o singură mână, mutând butoanele de activități la partea de jos.

Conceput pe vremea când telefoanele cu Android nu aveau ecrane chiar atât de mari ca acum, meniul de apelare Android primește unele ajustări care vor ajuta controlarea mai ușoară cu o singură mână. Astfel, de ceva timp butoanele disponibile în timpul apelurilor sunt afișate pe două rânduri a câte trei butoane, permițând acțiuni precum adăugarea de participanți la apel, înregistrarea apelului, punerea apelului în așteptare și multe altele. Uneori, poate fi necesar să navighezi prin două pagini orizontale pentru a vedea toate opțiunile disponibile, lucru nu tocmai ușor în timp ce manevrezi un telefon voluminos.

Apărută în cea mai recentă versiune Phone app distribuită pe canalul de testare beta, noua interfață mută butoanele de activități spre partea de jos a ecranului, mai aproape de nivelul degetului mare al mâinii cu care ții telefonului. Noul design reduce dimensiunea și acomodează până la patru butoane pe fiecare rând, opțiuni suplimentare de apelare apărând într-un rând superior și aliniate către partea din dreapta. Probabil că Google va include și o setare care va permite optimizarea interfeței pentru utilizare cu mâna dreaptă, sau stânga.

Noua interfață UI este în prezent în versiune beta și pare a fi un test activat la nivel de server, rămânând de văzut cât va dura până ce Google va da undă verde pentru activarea și în versiunea oficială a aplicației Phone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult