Funcţia de înregistrare a apelurilor, disponibilă oficial în aplicaţia Google Phone

13.08.2021
Funcţia de înregistrare a apelurilor, disponibilă oficial în aplicaţia Google Phone

Google lansează la nivel global funcția pentru înregistrarea apelurilor de voce, disponibilă direct din aplicaţia Google Phone pentru toți posesorii de telefoane Pixel.

Cine a încercat să folosească aplicaţii pentru înregistrarea apelurilor pe telefoane Android de generaţie recentă ştie deja că Google a pus multe piedici. Începând cu versiunea Android 9.0 Pie, Google a restricţionat această funcţionalitate încât doar pe telefoanele trecute prin procedeul de ROOT mai funcţiona înregistrarea apelurilor. De atunci, înregistrarea apelurilor mai este posibilă doar pe dispozitive care folosesc versiuni Android modificate de producător special pentru a include această funcţionalitate.

Adăugată oficial în aplicația Google Phone pentru iOS, iar acum și în versiunea pe android, funcționalitatea este semnalată prin apariţia unui buton „Record” în ecranul afişat pentru apelurile de voce aflate în desfăşurare. Înregistrarea poate fi pornită şi oprită în orice moment folosind acest buton.

Google Phone Record

Apelurile înregistrate anterior pot fi ascultate prin intermediul listei de apeluri recente, clipurile salvate în format WAV rămânând ataşate apelurilor respective. Opţional, putem folosi butonul share pentru a trimite fişierul unui contact din aplicaţia de mesagerie preferată, sau ca ataşament la un mesaj email.

Aparent Google lucrează şi la implementarea unei opţiuni pentru transcrierea automată a convorbirilor înregistrate, existând chiar şi o opţiune în lista de apeluri pentru vizualizarea de transcrieri în formă text, deocamdată nefuncţională.

Important de ştiut, folosirea opţiunii de înregistrare a apelurilor din aplicaţia Google Phone este anunţată în mod automat celuilalt participant la discuţie cu un mesaj pre-înregistrat. Altfel spus, nu este posibil să înregistrezi un apel aflat în desfășurare fără ca persoana aflată la celălalt capăt să nu afle despre asta. Prin această măsură, Google se asigură că nu vor fi încălcate legile privind înregistrarea apelurilor atunci când utilizatorii de Android folosesc butonul Record.

Deocamdată, nu este clar dacă funcția de înregistrare a apelurilor va fi suportată și pe alte telefoane cu Android, în afara celora din seria Pixel. În plus, dacă funcționalitatea este ilegală în țara în care te afli, nu vei putea beneficia ce aceasta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult