Google Translate pentru Android poate transcrie in timp real frazele rostite în alte limbi

18.03.2020
Google Translate pentru Android poate transcrie in timp real frazele rostite în alte limbi

Google a anunţat actualizarea aplicaţiei Google Translate cu suport pentru transcrierea în timp real a cuvintelor rostite. Utilizatorii vor putea transcrie în timp real vorbirea din limba nativă într-o altă limbă străină suportată. Funcţionalitatea ar putea fi de mare ajutor în situaţiile când este dorită comunicarea de informaţii către persoane diferite fără a repeta mereu aceeaşi frază, sau pentru trimiterea de mesaje text redactate într-o limbă străină.

Deocamdată, noua funcţie de transcriere este disponibilă pentru 8 limbi de circulaţie internaţională: engleză, franceză, germană, hindi, portugheză, rusă, spaniolă şi thailandeză.

Având instalată cea mai recentă versiune Google Translate, utilizatorii nu trebuie decât să folosească butonul „Transcribe” şi să aleagă cele două limbi între care doresc realizată transcrierea. Transcrierea este activată prin folosirea butonului cu simbolul microfon, afişat la partea de jos şi poate fi întreruptă cu acelaşi buton. Utilizatorii pot, de asemenea, vedea şi transcrierea în limba originală, ajusta dimensiunea textului sau opta pentru afişarea în modul Dark din setările aplicaţiei.

Deocamdată, funcţia de transcriere a textului este prezentă doar în versiunea de Android a aplicaţiei Google Translate, actualizarea pentru iOS urmând să apară la o dată ulterioară.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult