Google Translatotron, aplicaţia-prototip care poate traduce cuvinte în timp real folosind propria ta voce

16.05.2019
Google Translatotron, aplicaţia-prototip care poate traduce cuvinte în timp real folosind propria ta voce

În timp ce unele aplicaţii sunt specializate pe imitarea aspectului vizual, Google Translatotron încercă să preia tonul vocii tale pentru a traduce ceea ce spui într-o limbă străină.

În mod uzual, rolul de translator este dat unei voci artificiale care ia rolul unei persoane de legătură, conversaţiile purtate în acest mod fiind cel puţin incomode. Google încearcă să rezolve tocmai acest aspect prin introducerea unui motor de sinteză vocală care foloseşte tehnologii de inteligenţă artificială pentru a imita exact vocea participanţilor la conversaţie.

Versiune experimentală a aplicaţiei Google Translate,Translatotron are cam acelaşi principiu de funcţionare, aplicaţia folosind recunoaştere vocală pentru a transpune cuvintele rostite in formă text. Textul este tradus automat în limba dorită, iar frazele rezultate sunt redate folosind sinteză vocală.

Suficient de rapid şi eficient pentru a traduce în timp real discuţiile purtate, Translatotron încearcă să dea impresia că frazele traduse provin direct din gura persoanei cu care discuţi, fără ca atenţia să-ţi fie distrasă de vocea artificială a traducătorului virtual. La fel ca multe alte proiecte care folosesc tehnologii de inteligenţă artificială, Google Translatotron ar mai putea primi îmbunătăţiri înainte ca inovaţiile sale să ajungă în aplicaţia oficială Google Translate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult