Google va înlocui funcţia de căutare vocală de pe dispozitivele cu Android

29.07.2019
Google va înlocui funcţia de căutare vocală de pe dispozitivele cu Android

Familiarul simbol „microfon” afişat în bara Google Search va dispărea în curând. Întâlnită pe majoritatea dispozitivelor cu sistem Android, funcţionalitatea Voice Search activată cu expresia „Hey Google” a fost înlocuită deja pe unele terminale cu logo-ul Google Assistant de forma a trei puncte colorate şi sugestia „Ask your Assistant”.

Asigurată de acum prin intermediul serviciului Google Assistant, funcţia de căutare vocală se accesează la fel ca până acum, doar că rezultatele apar într-un cartonaş de tip slide-up. Planul Google este de a oferi utilizatorilor o experienţă similară indiferent de tipul dispozitivului folosit, serviciul Assistant fiind adaptat pentru o varietate mult mai largă de gadgeturi, de la smarphpone şi tablete, până la dispozitive smart speaker şi smart tv-uri.

Din păcate, insistenţele Google de a convinge pe toată lumea să folosească serviciul Assistant ar putea lăsa pe dinafară utilizatori din regiuni ale lumii care nu vorbesc una dintre limbile suportate, vechiul Voice Search fiind încă mai versatil la acest capitol.

Este de aşteptat ca tranziţia la serviciul Google Assistant să se facă gradual, noua versiune Google App ajungând mai întâi la dispozitive setate folosind una dintre cele 17 limbi suportate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video