Google va introduce jocurile pe bani reali în magazinul Play Store

15.01.2024
Google va introduce jocurile pe bani reali în magazinul Play Store

Google a anunțat recent că plănuiește să permită mai multe jocuri pe bani reali pe Play Store, cu un program care va începe inițial în India, Mexic și Brazilia în iunie 2024. Decizia vine ca o schimbare majoră în politica companiei și ar putea deschide uși pentru o gamă largă de aplicații de jocuri pe bani reali, incluzând jocuri de cazino online, loterii, pariuri sportive și sporturi fantasy zilnice, scrie Tech Crunch.

În plus, Google are în vedere introducerea unui model de taxe pentru abonamente și achizițiile din cadrul jocurilor pe bani reali. Totuși, detaliile structurii acestor taxe de serviciu și partea de venituri care va reveni celor de la Google nu au fost încă dezvăluite.

Karan Gambhir, Directorul Global Trust & Safety Partnerships la Google, a declarat: „Cu această actualizare a politicii, vom evolua și modelul nostru de taxe de serviciu pentru jocurile RMG [pe bani reali] pentru a reflecta valoarea pe care Google Play o oferă și pentru a ajuta la susținerea ecosistemelor Android și Play. Lucrăm îndeaproape cu dezvoltatorii pentru a ne asigura că noua noastră abordare reflectă economia unică și diferitele modele de câștig ale dezvoltatorilor din această industrie.”

Mișcarea strategică din spatele deciziei Google

Implementarea taxelor pentru jocurile pe bani reali este văzută ca o mișcare strategică pentru a contribui la veniturile Google Play Store, mai ales în contextul în care compania se confruntă cu probleme privind permiterea dezvoltatorilor să utilizeze metode alternative de plată.

Google a experimentat deja posibilitatea de a integra mai multe aplicații de jocuri pe bani reali, cum ar fi cele de sporturi fantasy și rummy, pe Play Store. Inițiativa vine într-un moment în care piața globală a jocurilor mobile este în continuă creștere, iar jocurile pe bani reali reprezintă o parte semnificativă a segmentului.

Deși Google își extinde suportul pentru jocurile pe bani reali, compania subliniază importanța respectării reglementărilor locale și a protejării utilizatorilor de potențialele riscuri asociate acestor jocuri. Implementarea jocurilor pe bani reali pe platforma Play Store va necesita o abordare prudentă și responsabilă pentru a asigura un mediu de joc sigur și echitabil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult