Șoferii vor putea folosi Google Chrome direct pe ecranul mașinii. Nou update pentru Android Auto

10.01.2024
Șoferii vor putea folosi Google Chrome direct pe ecranul mașinii. Nou update pentru Android Auto

Mașinile noi au devenit mai mult decât un mijloc de transport în punctul A în punctul B. Noile modele integrează tehnologii moderne, care le fac adevărate computere pe roți.

Una dintre cele mai utile funcții și printre cele mai folosite, de altfel, este Android Auto. Cu ajutorul acesteia, orice posesor de Android poate conecta dispozitivul la mașină pentru a afișa pe ecranul acesteia aplicații precum Waze, Google Maps, Spotify și altele.

Cu ocazia CES 2024, Google a dezvăluit că Android Auto va primi câteva actualizări și parteneriate importante: „Anul acesta, la CES, suntem încântați să anunțăm noi actualizări și parteneriate care aduc șoferilor ceea ce își doresc cel mai mult la Android Auto și la mașinile cu Google încorporat”.

Vehiculele electrice compatibile cu Android Auto pot partaja informații în timp real despre baterie cu Google Maps. Această integrare va ușura conducerea unui vehicul electric, deoarece Google Maps vă va furniza nivelul estimat al bateriei la sosirea la destinație, va sugera opriri de încărcare pe parcurs și chiar va estima cât timp va dura încărcarea în funcție de vehicul.

Android Auto primește noi funcții utile pentru toți șoferii

De asemenea, planificarea călătoriei devine mai ușoară pentru mașinile cu Google încorporat. Odată cu noua actualizare, puteți trimite călătoria pe care ați planificat-o pe Google Maps pe telefonul Android sau iOS direct în mașina cu Google încorporat.

Pe lângă aceste funcții ce vor ajuta la planificarea călătoriilor, Google Chrome va fi integrat în anumite modele. Deocamdată, implementarea este în stadiul beta, urmând să ajungă în primă fază pe mașinile Volvo și Polestar. Alte mașini vor primi această funcționalitate în decursul acestui an.

În cele din urmă, la cererea publicului, aplicația The Weather Channel este acum disponibilă pentru mașinile cu Google încorporat. Acum puteți fi la curent cu schimbarea condițiilor meteo cu prognoze orare, alerte și radar, ce pot fi accesate chiar din tabloul de bord.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult