Google va oferi mai mult control asupra datelor accesate din conturile Gmail

21.11.2020
Google va oferi mai mult control asupra datelor accesate din conturile Gmail

Google aduce ajustări aplicației Gmail, promițând utilizatorilor mai mult control asupra datelor recoltate din mesajele email și modul în care acestea sunt folosite. În plus, auto-delete devine opțiune standard pentru gestionarea datelor colectate de aplicație, după ce acestea au fost păstrate o anumită perioadă de timp.

Potrivit Google, Gmail scanează în mod automat conținutul mesajelor primite, scopul fiind de a-ți oferi funcții avansate și în general, o experiență mai bună la folosirea produselor conexe. Spre exemplu, conținutul mesajelor este analizat pentru organizarea automată a mesajelor pe categorii, separând actualizări primite din rețelele de socializare de mail-urile primite de la persoane apropiate sau colegi de serviciu.

O altă noutate este posibilitatea activării/dezactivării funcției Smart Compose, responsabilă cu sugerarea de posibile completări pentru mesajele pe care le redactezi, generate pe baza mesajelor scrise anterior.

Informațiile colectate din mesaje mai sunt folosite și pentru afișarea de cartonașe cu informații utile, cum ar fi numele de urmărire a coletelor, planuri de călătorie, etc. Totodată, email-urile la care ai confirmat diverse evenimente pot fi folosite pentru a insera automat alerte în calendar. Toate acestea vor putea fi dezactivate, dacă consideri că Google colectează prea multe informații despre tine.

De asemenea, Google transmite în mod uzual informații între produsele sale (Gmail, Chat, Meet, Assistant, Travel, Maps), scopul fiind personalizarea experienței în utilizare folosind toate datele disponibile despre tine. Spre exemplu, Google  Maps poate afișa rezervări la restaurant create cu ajutorul Google Assistant, oferind la momentul potrivit ruta cea mai bună către locația respectivă. Vei putea dezactiva folosirea la comun a datelor colectate, chiar cu riscul de a pierde unele dintre cele mai utile avantaje oferite de Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult