Google crede că petreci prea mult timp pe YouTube și vrea să te trimită la culcare

21.05.2020
Google crede că petreci prea mult timp pe YouTube și vrea să te trimită la culcare

Nu că ar fi cerut cineva această funcție, dar aplicația YouTube pentru mobil va avea un nou sistem de alertare care își va reaminti să nu neglijezi orele de somn.

Mai ales în perioada de carantină COVID-19, se întâmplă destul de des să pierzi noțiunea timpului în timp ce urmărești canalele YouTube preferate, primul indiciu luat cu adevărat în serios fiind ivirea zorilor. Sesizând faptul că aceste „excepții” sunt de fapt mult mai comune, Google va adăuga în aplicația YouTube o un nou reminder numit ‘take a break’, care ar trebui să motiveze utilizatorii sa-și controleze mai bine obiceiurile de vizionare, asigurând că orele de somn nu dispar cu totul din programul de seară.

Cu noua funcție memento pentru ora de culcare YouTube, utilizatorii își pot seta ora de culcare, aplicația urmând să le reamintească de terminarea „programului normal” de vizionare. Vestea bună este că Google nu încearcă să substituie rolul părinților, utilizatorii având libertate deplină în alegerea orei pornire și ora de încheiere pentru memento în meniul Setări al aplicației; având de ales între două moduri de alertare – chiar în timpul vizionării clipului curent sau la finalul acestuia. Având în vedere că unele clipuri YouTube și Live Stream-uri se întind pe mai multe ore, prima variantă pare mai sigură.

La fel ca în cazul unei alarme de deșteptare, utilizatorii au posibilitatea să amâne memento-ul, ceea ce înseamnă că acesta va reapărea în câteva minute, sau de a-l respinge în întregime. Însă având în vedere adversitatea publicului tânăr față de reguli de orice fel, cu atât mai mult cele autoimpuse, pare puțin probabil ca inițiativa Google să-și atingă scopul propus.

Funcția se lansează pe iPhone și Android începând de astăzi, deși nu pare să fi ajuns încă pe toată lumea.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult