Grok AI este acum disponibil pentru utilizatorii Premium+ ai platformei X

10.12.2023
Grok AI este acum disponibil pentru utilizatorii Premium+ ai platformei X

Elon Musk și-a adăugat o nouă realizare în portofoliu personal odataă cu lansarea lui Grok, un chatbot AI dezvoltat de xAI, compania sa de inteligență artificială. Grok, destinat să rivalizeze cu ChatGPT și alte AI-uri populare, a fost recent lansat pe platforma X (fostul Twitter), devenind accesibil exclusiv abonaților Premium+ din Statele Unite.

Grok este un chatbot AI avansat, proiectat să răspundă la întrebări sensibile sau controversate pe care alte AI-uri le-ar putea evita. Spre deosebire de alte chatbot-uri, Grok adoptă un ton mai direct și nu se ferește de folosirea unui limbaj colocvial. Conform lui Elun Musk, acest lucru îl face unic în lumea AI-urilor, oferind utilizatorilor o experiență diferită și mai umană.

Caracteristicile funcției

Accesul la Grok este disponibil inițial doar pentru abonații Premium+ ai X din SUA, cu planuri de extindere în alte regiuni în viitor. Accesul la chatbot se face prin versiunea browser a platformei X sau aplicația actualizată pentru iOS și Android. Utilizatorii pot adăuga Grok în meniul inferior al aplicației pentru un acces mai ușor.

Grok se distinge prin capacitatea sa de a accesa informații în timp real prin intermediul platformei X, oferindu-i un avantaj semnificativ față de alte modele AI. Chatbot-ul este bazat pe modelul de limbaj Grok-1, care a trecut prin mai multe schimbări de-a lungul timpului. Grok poate genera răspunsuri la interogări și aborda subiecte controversate, având chiar și opțiuni prestabilite, cum ar fi provocarea „Roast me Grok”.

Momentan, nu există informații despre data exact când Grok va ajunge în Europa și, mai exact, în România. Abonamentele Premium+ de pe X, fosta Twitter, încep de la 16 euro, adică undeva la aproximativ 80 RON. De asemenea, utilizatorii ce au un astfel de abonament sunt ”scutiți” de reclamele de pe platformă, cât și alte beneficii oferite de platformă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult