HTC elimină aplicaţiile proprii de pe Google Play Store

09.04.2019
HTC elimină aplicaţiile proprii de pe Google Play Store

Compania HTC pare să se fi redresat după câţiva ani de scăderi, anul 2018 fiind unul chiar profitabil pentru investitorii săi. Se pare că reorientarea de pe smartphone-uri pe dispozitive şi servicii de realitate virtuală a fost una benefică, însă cea mai recentă activitate a sa de pe Google Play Store sugerează că business-ul de smartphone-uri ar putea dispărea în curând.

HTC a decis în urmă cu câţiva ani să publice toate aplicaţiile proprietare pe care le livra cu smartphone-urile sale integrate în interfaţa Sense UI pe Google Play Store. Această strategie permitea corectarea anumitor probleme rapid, prin lansarea unui simplu update de aplicaţie, fără a mai fi nevoie de a publica un update de software complet, mult mai complex. Acum însă, toate aplicaţiile sale au fost eliminate de pe magazinul de aplicaţii Google.

14 dintre aplicaţiile HTC de pe Play Store au fost de-listate în ultimele două luni. Printre „victime” se regăsesc HTC Calendar, HTC Mail, HTC Dot View, Sense Home Launcher, HTC People, HTC Video Player, HTC Speak, HTC Car şi HTC Ice View. În timp ce aplicaţiile de tip Calendar, agendă sau player video au destule alternative poate chiar mai bune pe Play Store, altele, dedicate dispozitivelor HTC nu au. De exemplu HTC Dot View era o aplicaţie pentru a configura husa inteligentă a telefonului, care păstra anumite părţi aprinse pentru a oferi informaţii similare cu cele ale unui display „always-on” pe modele cu panou LCD.

Cele mai recente telefoane ale HTC, U12+ şi Exodus 1, sunt bazate pe versiuni fără prea multe personalizări ale sistemului de operare Android, deci acestea nu ar mai folosi aceste aplicaţii oricum, însă modelele mai vechi vor rămâne fără suport software odată cu eliminarea acestor aplicaţii din Play Store.

În ciuda faptului că suntem în luna aprilie, nu am auzit nici măcar zvonuri despre noi dispozitive mobile de la HTC, singurele noi informaţii fiind legate despre licenţierea brandului către producători din India, pentru dispozitive de buget. Este posibil astfel ca HTC să ia în considerare renunţarea la producţia de dispozitive mobile proprii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult