Inbox by Gmail, clientul email propus chiar de Google ca alternativă pentru aplicaţia Gmail, nu va mai exista începând de anul viitor

Autor: Aurelian Mihai 13.09.2018
Inbox by Gmail, clientul email propus chiar de Google ca alternativă pentru aplicaţia Gmail, nu va mai exista începând de anul viitor

Pornit ca o aplicaţie experimentală, alternativă şi posibil înlocuitor pentru clientul Gmail obişnuit, Google Inbox a fost ajuns din urmă la partea de funcţionalitate, actualizări succesive transformând aplicaţia Gmail într-o soluţie cel puţin la fel de bună.

Rămas cu două aplicaţii care se concurează una pe cealaltă, Google a luat decizia să renunţe la una din ele. Deloc surprinzător, perdantul este Inbox by Gmail, o aplicaţie promiţătoare dar care nu a reuşit niciodată să se apropie de popularitatea clientului Gmail obişnuit.

Prevestită de actualizările ample aduse aplicaţiei Gmail pentru mobil, renunţarea la alternativa Google Inbox se produce începând cu luna martie 2019, Google urmând să continue cu o „abordare mai focusată” pe dezvoltarea unei singure soluţii email, potrivită pentru toată lumea.

Anunţată cu surle şi trâmbiţe în luna octombrie 2014, alternativa Inbox by Gmail promitea să ofere o gestionare mai eficientă şi personalizabilă a mesajelor, punând la dispoziţie facilităţi avansate pentru gruparea mesajelor şi un rezumat uşor de parcurs cu mesajele nou primite.

Între timp, multe dintre funcţiile considerate experimentale (ex. Smart Replies) au fost preluate şi în clientul Gmail principal, totul culminând cu revizia majoră adusă interfeţei Gmail, care a alternativa Inbox by Gmail să pară de-a dreptul învechită.

Veste bună este că până la ieşirea din definitivă din scenă, Inbox by Gmail va fi cedat deja majoritatea inovaţiilor care l-au făcut să pară interesant către clientul Gmail pe care îl ştim cu toţii.

 

Tags: