Instagram adaugă pe platformă notițele video

14.12.2023
Instagram adaugă pe platformă notițele video

Meta continuă să inoveze platforma Instagram, lansând în mod frecvent actualizări și funcții noi. Cea mai recentă actualizare constă în îmbunătățirea funcției de Notes, permițând utilizatorilor să adauge acum note video scurte în secțiunea dedicată de notițe.

Funcția video pentru Notes, inițial limitată la actualizări bazate pe text, similar cu mesajele de status din trecut, le permite acum utilizatorilor să adauge clipuri video scurte. Această caracteristică va fi implementată treptat pentru utilizatorii din întreaga lume, România fiind una dintre țările unde a ajuns prima dată.

Odată disponibilă, utilizatorii vor putea adăuga aceste video-uri scurte în Notes, urmând un proces similar cu adăugarea notelor text sau audio. Cu toate acestea, notele video vor avea o limită de două secunde, menținând funcționalitatea diferită de partajarea videoclipurilor prin postările de tip Instagram Stories.

Meta oferă acum și o varietate de opțiuni de răspuns pentru notițele

Pe lângă notele video, Instagram introduce și o varietate de opțiuni de răspunsuri pentru interacțiunea cu notițele prietenilor, inclusiv fotografii, videoclipuri, mesaje audio, autocolante și GIF-uri. Răspunsurile la note vor fi vizibile sub forma mesajelor directe, îmbunătățind astfel conversațiile în cadrul platformei, conform celor de la Instagram.

Este important de menționat că notele video pot fi capturate doar în aplicație folosind camera frontală, și nu este posibilă încărcarea videoclipurilor din galeria telefonului.

În plus, Instagram a introdus recent o funcție nouă care permite utilizatorilor să creeze fundaluri foto generate de AI pentru poveștile lor. Acest instrument de editare media AI, numit „backdrop”, este acum accesibil pe Instagram în Statele Unite. Utilizatorii pot încerca noua funcție AI apăsând butonul de fundal în partea de sus a unei povești noi. După partajarea imaginii, va apărea un autocolant „Try it”, care le permite utilizatorilor să ofere prompturi și să creeze fundalul dorit. Mometan, funcția este disponibilă doar în regiunea menționată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult