Noua funcție de pe Instagram le permite utilizatorilor să descarce videoclipurile de tip Reels

24.11.2023
Noua funcție de pe Instagram le permite utilizatorilor să descarce videoclipurile de tip Reels

Instagram a anunțat recent lansarea unei noi funcționalități care le permite utilizatorilor să descarce videoclipuri Reels direct de pe conturi publice. Adam Mosseri, CEO-ul Instagram, a dezvăluit că această caracteristică, introdusă inițial în Statele Unite în iunie, a trecut de testarea beta și este acum disponibilă pentru utilizatorii de iOS și Android.

Funcția, similară cu cea de descărcare disponibilă pe TikTok, oferă acces la opțiunea de descărcare sub butonul de distribuire. Reels-urile descărcate sunt salvate în galeria dispozitivului, fiind marcate cu watermark-ul care include numele de utilizator Instagram al creatorului original.

Actualizarea se aplică tuturor conturilor publice, permițând oricui de pe Instagram să descarce și să distribuie Reels, cu excepția cazului în care proprietarul contului își modifică setările de descărcare. Pentru utilizatorii Instagram sub 18 ani cu conturi publice, funcția de descărcare este inițial dezactivată, dar aceștia au flexibilitatea de a o activa după dorință.

De asemenea, raportul arată faptul că Instagram stabilește reguli pentru a proteja intimitatea și accesibilitatea Reels-urilor. Se menționează că setările de confidențialitate ale contului vor juca un rol crucial în determinarea accesibilității descărcărilor Reels pentru alți utilizatori.

Cum se poate utiliza noua funcție

În cazul conturilor publice, orice utilizator Instagram poate descărca Reels. Setările de descărcare pot fi personalizate pentru postări specifice sau pentru întregul cont. În schimb, pentru conturile private, descărcările de Reels sunt restricționate, ceea ce înseamnă că nimeni pe Instagram nu poate accesa conținutul, cu excepția cazului în care proprietarul contului alege să-și schimbe setările de confidențialitate în public.

Instagram oferă deținătorilor de conturi publice posibilitatea de a-și gestiona setările de descărcare, oferindu-le controlul de a decide dacă urmăritorii lor pot sau nu să descarce Reels-urile lor.

Instagram subliniază, de asemenea, că în cazul conturilor publice, doar Reels-urile nou create pot fi descărcate, cu excepția modificărilor setărilor de descărcare. Reels-urile descărcate vor include un watermark Instagram, numele de utilizator al postării originale și atribuirea audio. Mai mult, audio-ul original dintr-un reel este eligibil să fie inclus într-un reel descărcat doar dacă reel-ul original care conține acel audio specific este descărcabil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult