Instagram introduce sondajele în secțiunea de comentarii

20.10.2023
Instagram introduce sondajele în secțiunea de comentarii

Instagram pregătește lansarea unei noi caracteristici care va permite utilizatorilor să creeze sondaje în secțiunea de comentarii a postărilor lor. Adam Mosseri, manager-ul platformei Instagram, a confirmat că acestă funcție este în faza de testare și va fi disponibil pentru toți utilizatorii în viitorul apropiat.

Noua funcționalitate le va oferi creatorilor o modalitate suplimentară de a crește interacțiunea cu publicul lor. Mosseri a anunțat această schimbare în cadrul unei conferințe de presă, specificând că sondajele pot fi adăugate în comentariile atât pentru postările din feed, cât și pentru Reels.

Deși testul este limitat în momentul de față, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a menționat într-o actualizare va fi „implementată pentru toți în curând.”

Estetic, sondajele din comentarii vor arăta similar cu cele din Stories, unde sunt disponibile sub forma unui sticker de mai mulți ani. Potrivit unei capturi de ecran distribuite de Mosseri, utilizatorii vor putea vedea numărul de persoane care au votat în cadrul unui sondaj.

Ce va oferi noua caracteristică

Detaliile legate de durata de timp pentru care un sondaj va rămâne deschis sau dacă utilizatorii vor putea seta perioade diferite pentru vot rămân încă neclare. Noua caracateristică caracteristică evidențiază eforturile Instagram de a transforma secțiunea de comentarii într-un spațiu mai interactiv.

În primăvară, platforma a introdus posibilitatea de a posta GIF-uri în comentarii. Mai mult, Instagram testează și opțiuni pentru o experiență ”Stories” mai personalizată, construită pe baza funcționalității „Close Friends” și permițând utilizatorilor să creeze mai multe liste pentru a distribui conținut specific anumitor grupuri de persoane.

Meta a lansat o nouă caracteristică interesantă pe Instagram, permițând utilizatorilor să creeze și să împărtășească autocolante personalizate (stickere).

Noua caracteristică vine în urma anunțului Meta cu privire la adăugarea unor noi unelte AI în platformele sale, inclusiv Instagram și WhatsApp. Printre aceste unelte se numără stickerele AI, care sunt încă în teste, dar care permit crearea de stickere personalizate utilizând comenzi text.

Astfel, funcția le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și personaliza și mai mult poveștile și reel-urile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult