Instagram primește interfață de tabletă. Galaxy Z Fold, primele modele compatibile

09.08.2023
Instagram primește interfață de tabletă. Galaxy Z Fold, primele modele compatibile

În ciuda faptului că este una dintre cele mai populare aplicații din lume, Instagram nu oferea suport decât pentru smartphone-uri, fără o versiune dedicată pentru tablete sau telefoane pliabile pe format „Fold”. Se pare că, după multe proteste din partea fanilor, Meta a cedat, anunțând că aplicația urmează să primească suport pentru dispozitive cu ecrane mai mari. Primul pe listă pentru suport oficial este Galaxy Z Fold5, urmând ca aplicația să ajungă și pe tablete în viitorul apropiat.

Aplicația Instagram de mobil a primit cea mai cerută funcție

Din imaginile pe care le-am văzut publicate pe 9to5google, aplicația Instagram este acum afișată pe întregul ecran pe un telefon pliabil precum Galaxy Z Fold5, iar interfața este complet diferită față de cea de mobil. Se pare că baza pentru noul format de afișare a fost versiunea web a rețelei de socializare, cu butoane de navigație pe laterala din stânga și conținut afișat pe toată lățimea în fluxul de știri.

Se pare că accesul la noul Instagram pentru dispozitive mari se face treptat pentru fiecare cont în parte, deci unii utilizatori ar putea să îl poată accesa deja, în timp ce alții ar trebui să mai aștepte. Se pare că deși Fold5 este „vedeta” acestei lansări, aplicația poate fi afișată pe tot ecranul pe toate dispozitivele din gama Fold. Modelele Pixel Fold sau alte telefoane pliabile similare nu par să primească încă suport.

Acesta este însă unul dintre momentele rare în care utilizatorii de Android primesc ceva în plus înaintea celor care folosesc iOS sau iPadOS. Deși discuția din jurul unei aplicații Instagram pentru ecrane mari a pornit de la iPad, se pare că tabletele cu Android au prioritate de această dată. Cu siguranță însă, acest update va ajunge și pe dispozitivele Apple, însă, de această dată se pare că Samsung are o înțelegere cu Meta pentru optimizare specială pe dispozitivele sale.

sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult