Intel cumpără Moovit, cu gândul la piața promițătoare a serviciilor de taxi robotizate

05.05.2020
Intel cumpără Moovit, cu gândul la piața promițătoare a serviciilor de taxi robotizate

Intel a anunțat că va cumpăra startup-ul israelian Moovit, specializat în trafic urban, pentru 900 de milioane de dolari.

Principalul produs al companiei este o aplicație centrată pe transportul public, care are sute de milioane de clienți. Moovit folosește date publice pentru a planifica rute pentru utilizatorii care folosesc autobuze, tramvaie, servicii de ride-hailing și car-sharing, scutere sau biciclete.

Aplicația este folosită de 800 de milioane de clienți din 3.200 de orașe și 103 țări.

Intel a investit masiv în servicii de mobilitate, iar compania dorește să fie un jucător important pe piața serviciilor robotizate de taxi, despre care se crede că va ajunge la o valoare de 160 de miliarde de dolari până în 2030.

În 2017, cel mai mare producător mondial de procesoare pentru computere personale a cumpărat Mobileye, un alt startup israelian, specializat în cipuri pentru vehicule autonome care folosesc camere pentru a se orienta. Firma testează un serviciu de taxi-uri autonome în Israel și are un parteneriat cu startup-ul chinez Nio, pentru a construi vehicule electrice.

Intel a investit prima dată, 50 de milioane de dolari, în Moovit în 2018. Firma, care a ajuns la 200 de angajați, a fost fondată în 2012 și are sediul central în Tel Aviv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult