LG Virtoo este o aplicație care redă aplicații de Android pe PC

09.02.2021
LG Virtoo este o aplicație care redă aplicații de Android pe PC

Parteneriatul dintre Samsung și Microsoft a livrat opțiuni interesante pentru posesorii de telefoane Galaxy care doresc că beneficieze de aplicații Android și pe PC. Venind în ajutorul celorlalți posesori de telefoane cu Android, LG încearcă să umple golul lăsat de Samsung cu aplicația Virtoo.

Preinstalată pe toate PC-urile cu sistem Windows 10, aplicația YourPhone favorizează în mod suspect un anumit brand de telefoane cu Android, lăsând restul producătorilor smarphone să se descurce cum pot.

Deși poartă numele companiei, aplicația Virtoo by LG nu este chiar produsă de LG, compania sud-coreeană contractând o companie numită Screenovate, în trecut folosită și de către divizia Dell Mobile Connect pentru servicii similare de dezvoltare software.

Deși soluția Microsoft este mai bine cunoscută, tehnologiile Screenovate sunt de fapt mai vechi, cele două companii fiind prinse într-o competiție pentru impunerea propriei soluții.

Cert este că aplicația dezvoltată de Screenovate poate reda interfața aplicațiilor de Android pe PC fără nevoia unei conexiuni cu fir, complet cu mesaje și alerte de notificare. La nivel de bază, interfața aplicațiilor este preluată printr-o simplă conexiune remote, procesarea funcționând în continuare pe dispozitivul gazdă. Comparat altor soluții de tip Remote, Screenovate preia doar aplicația selectată, nu interfața Android pe de-a-ntregul.

Funcționalitatea amintește de suportul Progressive Web App (PWA), introdus  în urmă cu ceva timp ca o soluții pentru aplicații de mobil hibride, accesate și folosite prin conexiunea la internet. Probabil că și sesiunile Screenovate vor necesita o conexiune activă la internet, principala diferență constând în nivelul de performanță oferit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult