Look to Speak, aplicația care îți permite să scrii cu privirea

09.12.2020
Look to Speak, aplicația care îți permite să scrii cu privirea

Dezvoltată de Google, aplicația Look to Speak folosește camera telefonului pentru a „traduce” mișcările ochilor în comenzi touch pe ecranul telefonului.

Menită să asiste persoanele cu deficiențe motorii în comunicarea de bază cu cei din jur, aplicația Look to Speak permite selectarea de fraze și expresii predefinite folosind doar mișcările ochilor. Aplicația include o selecție de fraze generice care pot fi editate și personalizate pentru fiecare utilizator.

Google Look to Speak

La prima utilizare este necesară parcurgerea unei scurte etape de configurare pentru a asigura funcționarea corectă – trebuie să plasați telefonul puțin sub nivelul ochilor și să reglați sensibilitatea de urmărire.

Google pune la dispoziție un ghid cu instrucțiuni și explicații video care să asiste folosirea cât mai eficientă a aplicației.

Google Look to Speak

Modelul de interfață Look to Speak ar putea fi folosit și în alte scopuri

Potrivit echipei de dezvoltatori, sistemul creat ar putea folosi și pentru interfețe mai sofisticate, nu neapărat adresate persoanelor cu deficiențe locomotorii. Spre exemplu, ca metodă complementară de interacțiune cu interfața MediaNav de la bordul autoturismelor, permițând navigarea meniurilor și activarea anumitor funcții fără a lua mâinile de pe volan sau iniția comenzi vocale.

Aplicația este disponibilă gratuit și funcționează cu orice telefon Android, începând cu versiunea 9.0 (inclusiv Android One).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult