Magazinul Play Store va avea o nouă secțiune rezervată aplicațiilor non-smartphone

26.09.2022
Magazinul Play Store va avea o nouă secțiune rezervată aplicațiilor non-smartphone

Deși a pornit ca o sursă de aplicații pentru smartphone, magazinul Play Store în prezent găzduiește multe alte forme de conținut, de la cărți în format electronic, până la filme și seriale TV, alături de conținut și aplicații pentru alte categorii de dispozitive.

Până acum, posesorii de Smart TV-uri, dispozitive Chromebook, smartwatch-uri și tablete cu Android nu aveau decât să folosească opțiunea de căutare pentru a vedea dacă aplicația dorită există și în ediție pentru dispozitivul lor, răspunsul la întrebare fiind tranșat de modul în care o anume aplicație este sau nu găsită la căutare. Altfel, nu există o listă dedicată doar pentru aplicațiile pentru dispozitive non-smartphone, pe care eventual să o poți consulta de pe smartphone-ul preferat fără a fi indus în eroare de listările care nu au versiuni compatibile și alte dispozitive.

Încercând să remedieze acest neajuns, Google pregătește adăugarea unui nou tab “Other devices” în aplicația Play Store, care va afișa aplicații concepute pentru sau disponibile și în versiune pentru dispozitive non-smartphone, cum ar fi ceasuri inteligente, televizoare inteligente și multe altele.

Pe lângă ușurarea căutării după aplicații, prin eliminarea condiției de a căuta după dispozitivul pe care vrei sa instalezi, măsura ar trebui să ajute descoperirea de noi aplicații în catalogul Play Store. Astfel, vei putea folosi smartphone-ul pentru a descoperi noi aplicații interesante de instalat pe Smart TV sau smartwatch.

Aplicate la nivel de server, modificările aduse la nivelul interfeței Play Store ar trebui să fie vizibile deja pentru toți utilizatorii de dispozitive compatibile cu serviciile Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult