Mașinile Renault vor fi primele care vor rula Waze direct pe sistemul mașinii, fără telefon

07.12.2022
Mașinile Renault vor fi primele care vor rula Waze direct pe sistemul mașinii, fără telefon

Waze este una dintre cele mai folosite aplicații de navigație pentru condus, însă aceasta este disponibilă doar prin intermediul unui smartphone. Fie că aceasta este folosită direct pe ecranul telefonului, sau pe ecranul mașinii prin CarPlay și Android Auto, Waze nu putea fi folosită altfel, până acum. Parteneriatul dintre Renault și Google aduce însă pentru prima dată mașini echipate din fabrică cu Waze, aplicația fiind instalată direct pe sistemul de operare al mașinii.

Waze va fi disponibile pe Android Automotive drept aplicație nativă

Asta pentru că mașinile Renault vor folosi Android Automotive OS, o versiune de Android realizată special pentru mașini. Acestea nu sunt primele care folosesc această platformă software, dar sunt primele care primesc Waze nativ pe ecranul mașinii. Astfel, nu va mai trebui să depinzi de smartphone și de conexiunea lui la internet, întrucât mașina va fi conectată la internet independent și va rula Waze fără ajutorul dispozitivului mobil.

Primele două mașini care vor rula Waze nativ vor fi Renault Austral Hybrid și modelul Renault Megane E-Tech. Mașinile vor beneficia și de alte funcții cu tehnologii de la Google. De exemplu, noul sistem multimedia openR link va beneficia de servicii Google precum Google Maps, Google Assistant și Play Store, permițând instalarea de noi aplicații și chiar control vocal pentru funcții ale mașinii precum rute pentru navigație, selecția muzicii sau controlul sistemului de climatizare. Ba chiar și dispozitivele Smart Home din Google Home vor putea fi controlate direct din mașină.

Se pare că după Renault, și alți producători parteneri Google, care folosesc deja platforma Android Automotive vor oferi Waze pe mașinile lor. Cei confirmați sunt Polestar, General Motors, Chevrolet și Volvo, iar Honda va adopta de asemenea această platformă în viitorul apropiat.

„Disponibilitatea navigației în timp real Waze, cu rute și alerte direct pe display-ul vehiculelor Renault, oferă o experiență de condus mai ușoară. Așteptăm cu nerăbdare să aducem această experiență excelentă către mai mulți utilizatori din toată lumea în 2023”, a declarat Aro Di Castro, director de Marketing la Waze.

sursa: The Verge

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult