Meta anunță noi funcționalități disponibile pe Threads

15.12.2023
Meta anunță noi funcționalități disponibile pe Threads

La doar câteva zile după ce s-a lansat și în Europa, Threads anunță o nouă funcționalitate pe platformă. Mai exact, Meta explorează moduri noi de a face postările de pe Threads să fie interconectate și cu alte rețele sociale, ca de exemplu Mastodon. Pentru asta, compania folosește un sistem numit ActivityPub.

Anunțul făcut de CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, înainte de lansarea platformei, a dezvăluit planurile de a face postările de pe Threads accesibile pe Mastodon și alte platforme de socializare. Conform companiei, această strategie subliniază dorința Meta de a le oferi utilizatorilor mai multă flexibilitate în modul în care interacționează online și de a crește, de asemenea, accesibilitatea conținutului pe diverse platforme.

Mastodon, recunoscută pentru structura sa unică, funcționează pe baza protocolului ActivityPub și oferă o alternativă la platforma social media X a lui Elon Musk, anterior cunoscută ca Twitter. Atât Mastodon, cât și X, sunt cunoscute pentru faptul că se străduiesc să le ofere o experiență unică și diversificată utilizatorilor.

La lansarea aplicației Threads în luna iulie a acestui an, Meta a vorbit despre viitoarea integrare și a declarat că planul lor este de a colabora cu ActivityPub pentru a oferi utilizatorilor opțiunea această opțiune.

Threads a înregistrat peste 100 de milioane de utilizatori în doar cinci zile de la lansare!

În doar cinci zile de la lansarea sa, Threads a înregistrat peste 100 de milioane de utilizatori, dovedindu-se un succes real. Recent, platforma a anunțat și extinderea funcției de căutare după cuvinte cheie în toate țările unde este disponibil Threads, precum și suportul pentru mai multe limbi.

Căutarea după cuvinte cheie pe Threads este simplă: utilizatorii pot accesa funcția de căutare, introduce un cuvânt cheie sau o frază și selecta opțiunea „Caută” pentru a vedea rezultate relevante.

De asemenea, Threads lucrează și la o funcție similară cu hashtag-urile, populare pe Twitter și Instagram, dar cu o abordare diferită. Hashtag-urile pe Threads nu vor apărea cu un caracter special, ci vor fi cuvinte cu link-uri, iar fiecare postare va putea folosi doar un singur astfel de hashtag.

Meta a anunțat de asemenea că utilizatorii își vor putea șterge contul lor de pe Threads fără a părăsi Instagram, o caracteristică nouă care nu era disponibilă anterior.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult