Metoda prin care Google vrea să oprească recenziile false

27.11.2023
Metoda prin care Google vrea să oprească recenziile false

Google Maps, una dintre cele mai populare aplicații de navigare și localizare, a anunțat recent noi caracteristici menite să protejeze împotriva conținutului fals și a recenziilor false. Într-o postare de blog, Google a explicat măsurile pe care urmează să le ia.

Anunțul vine după ce Google Maps a primit câteva actualizări majore în această lună, inclusiv noua vizualizarea pentru rute, adăugarea de noi funcții bazate pe inteligență artificială și o revizuire vizuală care aduce o nouă paletă de culori în aplicație. Chiar dacă Maps este de obicei un mod de încredere pentru a verifica informații despre locuri precum restaurante, cinematografe, locații ATM și alte business-uri, nu este lipsit de recenzii false și conținut fals. Pentru a face Maps mai de încredere, Google a împărtășit trei noi modalități prin care previne încălcarea politicilor de conținut.

Cum vrea Google să oprească recenziile false de pe Maps

Google a explicat că monitorizează modele neobișnuite în conținutul contribuit de utilizatori, de exemplu un val de recenzii de o stea pentru o afacere, și ia măsuri adecvate pentru a preveni abuzurile. Compania examinează, de asemenea, recenziile care încalcă politica și investighează conturile care au lăsat aceste recenzii.

În al doilea rând, Google lucrează și pentru a proteja locurile și afacerile înaintea momentelor sensibile, de exemplu în timpul unei alegeri, când compania anticipează un val de conținut nerelevant și inutil pe Maps. Google spune că limitează capacitatea contributorilor de a face modificări la numerele de telefon, adrese și alte informații pentru a reduce conținutul înșelător.

Mai mult, gigantul tehnologic a implementat protecții pe termen lung împotriva recenziilor  dăunătoare. În cazurile în care comentariile utilizatorilor au fost restricționate, aceștia vor primi o notificare care îi informează că funcționalitatea este dezactivată. Cu toate acestea, în ciuda restricțiilor, utilizatorii pot căuta informații utile precum numărul de telefon, adresa și site-ul web pentru locuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult