Mic: aplicaţia de ştiri pe care nu trebuie să o deschizi

Autor: Cătălin Niţu 03.11.2016
Mic: aplicaţia de ştiri pe care nu trebuie să o deschizi

Publicaţia americană Mic a relansat aplicaţia sa de mobil într-un format foarte diferit faţă de ceea ce am văzut până acum. În timp ce toate aplicaţiile de ştiri sunt realizate pentru a fi deschise ori de câte ori utilizatorul doreşte să afle ceva nou, Mic foloseşte noua funcţionalitate „rich notifications” din iOS 10 pentru a pune toate ştirile importante direct pe ecranul de încărcare, fără a fi necesară deschiderea aplicaţiei şi nici măcar deblocarea telefonului.

Singura dată când aplicaţia Mic necesită rularea obişnuită este după prima descărcare. Odată pornită, aceasta cere acces la permisiuni pentru posibilitatea de a trimite notificări către ecranul principal. Utilizatorul îşi poate alege apoi câteva interese pe care publicaţia Mic le acoperă zi de zi, urmând ca de fiecare dată când apare o informaţie importantă despre respectivele subiecte să apară o notificare pe ecranul de blocare al telefonului.

Notificările pot fi apoi accesate pentru a vedea conţinutul, care poate fi în format text, sau în format video. Desigur, ştirile din notificări nu vor fi pe larg, însă vor oferi informaţiile esenţiale, cu posibilitatea de a citi întregul articol în cazul vizitării aplicaţiei. Clipurile video sunt subtitrate, întrucât majoritatea utilizatorilor de pe mobil ţin sunetul oprit pentru a nu deranja persoanele din jur, iar descărcarea lor se face în fundal, deci nu este nevoie de o conexiune permanentă la internet pentru a le reda.

Momentan Mic este disponibil doar pe dispozitivele cu iOS 10, însă există deja planuri pentru a lansa şi o versiune de Android. Din păcate, aceasta nu va oferi aceleaşi funcţii, întrucât momentan notificările pe sistemul de operare Google nu permit afişarea de „conţinut bogat”.