Microsoft a lansat Outlook Lite pentru telefoane Android mai puțin performante

06.08.2022
Microsoft a lansat Outlook Lite pentru telefoane Android mai puțin performante

Cu o dimensiune de instalare de numai 5MB și cerințe modeste pe partea de memorie RAM și procesor, aplicația Outlook Lite ar putea fi un bun client email de folosit cu telefoane Android de generație mai veche, care nu oferă cea mai bună experiență cu soluții uzuale precum Gmail.

Țintind să câștige utilizatori dintr-o categorie încă numeroasă de posesori ai unor telefoane prea vechi sau slab dotate pentru a rula în condiții acceptabile până și aplicațiile uzuale de Android, Microsoft a dezvoltat Outlook Lite, un nou client email cu funcționalitate de bază.

Optimizat pentru dispozitive care dispun de cel puțin 1GB memorie RAM, noul client email poate funcționa la fel de bine și prin conexiuni de internet mobil sever limitate în privința vitezei, în zone doar cu acoperire 3G sau chiar 2G.

În afară de funcționalitatea de bază a unui client email, Outlook Lite dispune și de funcție Calendar, respectiv o agendă de contacte care să ușureze găsirea persoanelor cu care vrei să comunici.

Fiind vorba de o aplicație adresată unei categorii defavorizate de utilizatori, Microsoft lansează Outlook Lite doar pentru utilizatorii din Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, India, Mexic, Peru, Arabia Saudită, Africa de Sud, Taiwan, Thailanda, Turcia și Venezuela, însă fără a exclude posibilitatea extinderii și în alte țări, dacă există cerere pentru o astfel de soluție email.

Outlook Lite acceptă conturile Outlook.com, Hotmail, Live, MSN, Microsoft 365 și Microsoft Exchange Online

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult