Microsoft integrează serviciile Bing bazate pe ChatGPT cu tastatura SwiftKey

06.04.2023
Microsoft integrează serviciile Bing bazate pe ChatGPT cu tastatura SwiftKey

Deși, la momentul achiziției de către Microsoft era cea mai populară alegere printre utilizatorii de Android, tastatura SwiftKey și-a pierdut treptat din atuuri în favoarea rivalului Gboard, care doar a continuat să evolueze. La fel ca în cazul Bing, salvarea vine sub forma ChatGPT, Microsoft integrând chatbot-ul asistat de AI oriunde se poate.

Atât de popular încât a scos Bing Search din anonimat, chatbot-ul bazat pe tehnologiile partenerului Open AI este pe cale să fie integrat cu tastatura SwiftKey Beta, de unde va putea oferi tot felul de avantaje, începând cu sugestii de autocompletare a frazelor și propozițiilor, până la rescrierea aproape completă a textului introdus. Ce-i drept, Microsoft nu spune exact despre ce este vorba, lăsând de înțeles că experimentul încă nu și-a arătat adevăratul potențial.

Cert este că pentru utilizatorii care folosesc deja Bing Chat, integrarea SwiftKey va părea mai degrabă redundantă, luând forma unei scurtături pentru funcționalitatea oferită deja în aplicația Bing pentru mobil. Mai degrabă, avem de-a face cu o încercare din partea Microsoft pentru includerea serviciului de asistență atât de popular în cat mai multe dintre produsele companiei, în speranța de a amplifica astfel popularitatea acestora.

Vestea integrării ChatGPT cu tastatura SwiftKey vine însă după o decizie potențial neinspirată, Microsoft anunțând anul trecut retragerea versiunii SwiftKey pentru iOS, urmată de republicarea pe App Store, câteva săptămâni mai târziu. Schimbare de atitudine a venit și cu promisiuniea de a „investi mult mai mult în aplicația pentru tastatură”, pe care Microsoft pare să o onoreze acum cu prisosință.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult