Cum arată reclamele afișate în căutările Bing Chat asistate de AI

30.03.2023
Cum arată reclamele afișate în căutările Bing Chat asistate de AI
Foto: Profimedia Images

Încurajat de succesul Bing Chat, versiunea asistată de ChatGPT a motorului de căutare Bing, Microsoft ”explorează” deja modalități pentru strecurarea reclamelor în răspunsurile generate de AI.

De acum, conversațiile purtate cu Bing Chat vor fi intercalate și cu răspunsuri sponsorizate, etichetate ca atare. Spre exemplu, la o întrebare despre un anume model de autoturism vei primi răspunsul dorit cu link către site-ul care oferă informația respectivă, cât și link-uri promoționale relevante:

Microsoft confirmă introducerea reclamelor pe Bing Chat, însă precizează că momentan este vorba doar de experimente cu diverse formate de promovare: Explorăm capabilități suplimentare pentru editori, inclusiv cele peste 7.500 de mărci partenere Microsoft Start. Ne-am întâlnit recent cu unii dintre partenerii noștri pentru a începe să explorăm idei și pentru a obține feedback despre cum putem continua să distribuim conținut într-un mod relevant pentru partenerii noștri.

Unii dintre utilizatorii care au participat la programul de testare Bing chat susțin că reclamele au fost acolo încă de la lansare, dar nu au fost afișate decât pentru anumite conturi/regiuni geografice.

Cel puțin deocamdată, noile reclame livrate pe Bing Chat nu pot fi blocate folosind instrumente convenționale, de tipul extensiilor Adblock. Mai mult, fiind vorba de răspunsuri puse într-un anumit context de AI-ul Bing, simpla mascare a link-urilor ar putea face mai mult rău decât bine, golind de conținut răspunsurile primite. Un alt „pericol” este ca Microsoft să învețe AI-ul Bing cum să detecteze folosirea mijloacelor Adblock, instruind-ul să refuze în mod politicos continuarea conversației.

În cele din urmă, diferența între furnizarea „cinstită” de informații și promovarea de produse și servicii relevante pentru subiectul căutat ar putea fi mult mai greu de sesizat, tehnologiile care fac răspunsurile generate de Bing Chat să pară atât de credibile putând fi la fel de ușor folosite pentru a vinde acestora reclame.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult