Microsoft pregătește noi emoji-uri pentru tastatura SwiftKey

06.07.2021
Microsoft pregătește noi emoji-uri pentru tastatura SwiftKey

Rezervate deocamdată doar pentru versiunea SwiftKey Beta, noile emoji-uri vin într-un panou dedicat, împreună cu stickere și GIF-uri interesante. Printre schimbările pregătite se numără și înlăturarea funcției web search din interfața SwiftKey.

În noua formulă de prezentare, ecranul pentru selectarea animațiilor emoji va fi mai puțin aglomerat, o parte dintre pictograme fiind mutate în alte secțiuni ale aplicației.

Funcționalitatea nou adăugată este disponibilă începând cu versiunea SwiftKey 7.8.3.4, distribuită începând cu week-end-ul trecut. Pentru a beneficia imediat de îmbunătățirile aduse trebuie să instalezi versiunea Beta, disponibilă gratuit din Google Play Store.

Microsoft SwiftKey

Prezența Microsoft în ecosistemul Android a crescut treptat în ultimii ani. Chiar dacă dezvoltatorul Windows a dat greș în încercarea sa de a impune o alternativă la platforma Android, compania a găsit noi modalități pentru aducerea produselor și serviciilor proprii sub ecosistemul Google. Odată cu achiziționarea SwiftKey pentru suma de 250 milioane dolari, în anul 2016, compania a obținut o modalitate facilă pentru a-și face cunoscută influența.

Deși Microsoft deținea deja o tastatură virtuală avansată, care putea fi folosită cu dispozitive smartphone şi tablete, SwiftKey a deschis noi opțiuni pentru valorificarea tehnologiilor AI de predicție a textelor, facilitând nu doar interpretarea cuvintelor individuale, ci sensul întregii propoziţii pentru a sugera completări potrivite.

Între timp, tastatura SwiftKey s-a impus ca o alternativă credibilă la adresa Gboard, tastatura alternativă de Android susținută în mod direct de Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult