Mozilla a cumpărat populara aplicaţie de tip „read it later” Pocket

28.02.2017
Mozilla a cumpărat populara aplicaţie de tip „read it later” Pocket

Pocket este una dintre cele mai cunoscute şi folosite aplicaţii de tip „read it later”. Aceasta permite salvarea de articole şi alte tipuri de conţinut de pe internet pentru a fi citite sau urmărite mai târziu. Mozilla a anunţat că a cumpărat Read It Later, firma care dezvoltă aplicaţia.

Mozilla a inclus serviciul Pocket în browserul său Firefox încă din 2015. Organizaţia a anunţat că Pocket va rămâne o subsidiară de-a sa, iar firma Read It Later nu va fi închisă aşa cum s-a întâmplat în cazul altor achiziţii.

Principala rivală a Pocket, aplicaţia Instapaper, a fost şi ea achiziţionată de către Pinterest. În cazul respectiv, toate funcţiile premium au devenit gratuite pentru toţi utilizatorii. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla şi în cazul Pocket, care oferă un serviciu Premium (50 de dolari/an, 5 dolari/lună) prin care sunt eliminate reclamele şi oferite alte funcţii utile.

Mozilla nu a dezvăluit suma pe care a plătit-o pentru Red It Later. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult