Mozilla aduce suport pentru navigare offline şi alte îmbunătăţiri pentru Firefox

21.09.2016
Mozilla aduce suport pentru navigare offline şi alte îmbunătăţiri pentru Firefox

Disponibilă începând de astăzi, versiunea Firefox 49 aduce utilizatorilor de tablete şi telefoane cu Android un nou sistem pentru gestionarea tab-urilor şi mod de vizualizare offline a paginilor web.

Astfel, noua versiune Firefox va păstra paginile recent accesate în memoria locală a dispozitivului, permiţând reafişarea acestora chiar şi atunci când nu este disponibilă o conexiune la internet, spre exemplu în timpul călătoriilor cu avionul. Spre comparaţie, rivalul Chrome necesită selectarea manuală a paginilor pe care le dorim păstrate pe vizionare offline.

Firefox 49 aduce şi o versiune revizuită a modului Firefox Login Manager, care permite refolosirea datelor salvate pentru website-uri accesate prin conexiuni HTTP şi după migrarea acestora la conexiuni HTTPS securizate, acoperind inclusiv parolele de acces.

Tab-urile redate cu Firefox 49 sunt mai uşor de gestionat, aplicaţia memorând de acum poziţia funcţiei scroll şi nivelul de zoom folosit.  În plus, tab-urile în care este redat conţinut media vor avea sunetul oprit atunci când nu se află în prim plan, iar tab-urile al căror conţinut nu este actualizat vor române ascunse chiar dacă bifăm opţiunea  “Always restore”.

Noua versiune Firefox 49 poate fi descărcată gratuit din magazinul Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult