Nearby Share pentru Windows, lansat în versiune Beta. Poți transfera fișiere prin Wi-Fi de pe telefoane Android

01.04.2023
Nearby Share pentru Windows, lansat în versiune Beta. Poți transfera fișiere prin Wi-Fi de pe telefoane Android

Google Nearby Share a rezolvat o problemă majoră a sistemului de operare Android, aducând funcții de transfer de fișiere similar cu AirDrop de la Apple pe toate dispozitivele cu software Google. Având în vedere cât de bine integrate sunt acum smartphone-urile cu Android cu sistemul de operare Windows, posibilitatea de a face transferuri rapide prin Wi-Fi era ceea ce lipsea, iar Google a lansat o aplicație Nearby Share pentru Windows 10 și 11, care permite transferuri prin Nearby Share pe PC, la fel ca pe telefoane.

Nearby Share Beta oferă funcționalitate similară cu AirDrop pe Windows

Practic, cu lansarea Nearby Share pe Windows, telefoanele cu Android se pot lăuda că au funcții similare cu ceea ce oferă Apple pe iPhone și Mac prin AirDrop. Poți să transferi orice tip de fișier din smartphone pe PC și invers, prin meniul standard de „share”, sau din aplicația desktop de pe PC.

Această aplicație nu este tocmai nouă. A fost anunțată prima dată la CES 2022, iar utilizatorii au așteptat mai bine de un an pentru a o putea descărca. Se pare că a fost necesar un timp de dezvoltare lung, iar lansarea de acum este tot una de test. Nearby Share este disponibil momentan în variantă „beta” și poate fi descărcat de pe android.com.

Și mai ciudat este faptul că Neaby Share nu este disponibil în România, deși vorbim despre o simplă aplicație de PC care permite transferuri de date către un telefon. Țara din care folosești o astfel de funcție nu ar trebui să afecteze cu nimic transferurile între dispozitive. Am găsit un link de download direct al pachetului de instalare, care se numește BetterTogetherSetup.exe pe site-ul Android Sage, iar aplicația se instalează și funcționează fără probleme.

nearby share windows screenshot

Poți folosi Nearby Share atât cu un cont Google, dar și fără. Dacă ai însă un cont conectat, poți alege să realizezi transferuri doar între dispozitive proprii, care folosesc același cont, sau doar între dispozitive ale persoanelor din lista de contacte.

Singurele limitări la nivel software sunt că aplicația funcționează doar pe dispozitive cu procesoare X86, nu și pe cele cu ARM, și doar pe Windows 10 pe 64 de biți și Windows 11. Versiunea de 32 biți de Windows 10 nu este compatibilă. Desigur, este necesar să ai Bluetooth și Wi-Fi pe computerul pe care vrei să realizezi aceste transferuri rapid. PC-urile care sunt conectate la rețea prin fir primesc fișierele foarte lent, doar prin Bluetooth.

sursa: Android

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult