News Republic, încă o aplicaţie de care trebuie să ne ferim. Tocmai a fost cumpărată de chinezii de la Cheetah Mobile

03.08.2016
News Republic, încă o aplicaţie de care trebuie să ne ferim. Tocmai a fost cumpărată de chinezii de la Cheetah Mobile
News Republic, un agregator de ştiri popular dezvoltat de un startup francez, a fost cumpărat de compania chineză Cheetah Mobile pentru 57 milioane de dolari. 
 
Chinezii de la Cheetah sunt renumiţi pentru faptul că strâng mai multe date de la utilizatorii serviciilor lor decât trebuie şi pentru faptul că au dezvoltat multe aplicaţii bloatware (Clean Master, Battery Doctor) care vin preinstalate pe smartphone-uri din China şi nu numai.
 
Mai mult, poate cea mai cunoscută victimă a chinezilor este aplicaţia pentru galerie de imagini QuickPic, care, înainte să fie preluată de Cheetah, era extrem de populară şi apreciată de utilizatorii de Android. După achiziţie, QuickPick a început să colecteze şi să trimită date către servere din China fără ca utilizatorii să ştie şi să promoveze servicii dubioase precum Cheetah Cloud. 
 
 
Cheetah Mobile este, de fapt, o companie de marketing şi publicitate deghizată în dezvoltator software. 
 
În concluzie, încercaţi să staţi departe de orice este asociat cu compania. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult