Noi indicii că Google va oferi posibilitatea de a trimite mesaje de urgență prin satelit pe Android

21.03.2024
Noi indicii că Google va oferi posibilitatea de a trimite mesaje de urgență prin satelit pe Android

În 2022, Apple a anunțat o nouă funcție pentru telefoanele iPhone, numită „Emergency SOS”. Mai exact, în caz de nevoie, posesorii de modele iPhone 14 și 15 pot trimite mesaje către serviciile de urgență utilizând conectivitatea prin satelit. Grație unei analize mai atente a celei mai recente versiuni a aplicației Google Messages, se pare că un sistem similar de mesaje prin satelit va fi implementat, în curând, și în sistemul de operare Android.

Astfel, în APK-ul aferent versiunii 20240318_00_RC00 beta a aplicației Google Messages au fost găsite referințe la termeni precum „emergency_help” și „satellite messaging”. Luând în considerare aceste descoperiri, putem presupune că Google pregătește o funcție asemănătoare cu „Emergency SOS” și pentru utilizatorii de Android, capabilă să trimită mesaje de urgență prin satelit chiar și în lipsa semnalului mobil.

Referințe la o eventuală astfel de funcție au fost descoperite și în versiunea Android 14 QPR3 Beta 2, cu o pagină de setări „Satellite Messaging” prezentă în secțiunea Android Settings. Cel mai probabil, Google pregătește o funcție similară cu „Emergency SOS” din iOS pentru următoarea versiune majoră a sistemului său de operare: Android 15.

Sursa: AndroidAuthority.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News