Apelul de urgență prin satelit de pe iPhone 14, disponibil acum și în Europa

13.12.2022
Apelul de urgență prin satelit de pe iPhone 14, disponibil acum și în Europa

Apple se mișcă repede cu lansarea funcțiilor de comunicație prin satelit. La doar o lună distanță de lansarea din SUA și Canada, modelele iPhone 14 primesc acum Emergency SOS și în câteva dintre țările din Europa. Aceste capabilități sunt dedicate celor care se află în situații de urgență în zone în care telefoanele nu au semnal GSM de la antenele de telecomunicații. Astfel, pot trimite un mesaj de ajutor prin satelit, care ajunge la autoritățile locale.

Utilizatorii de iPhone 14 din câteva țări vor putea chema ajutoare în caz de urgență, și fără semnal la telefon

Emergency SOS a salvat deja viața unui utilizator de iPhone în Alaska și va putea salva și alte persoane din situații de urgență și în Europa. Primele țări europene care primesc noua funcționalitate de pe cea mai nouă generație iPhone sunt Franța, Germania, Irlanda și Marea Britanie. Utilizatorii de iPhone 14 trebuie să fie pe versiunea iOS 16.1 și să se afle într-o zonă fără semnal pentru a putea porni procesul de salvare prin satelit.

Telefonul oferă indicații pe ecran pentru a alinia antenele cu sateliții de comunicații care se află în proximitate și integrează un chestionar rapid care va oferi autorităților informațiile necesare, precum dacă te afli într-un pericol imediat, dacă ai apă la tine, dacă ești rănit, cât și coordonatele de GPS. Astfel, echipele de intervenții pot avea o zonă precisă pentru realizarea de căutări, dar pot lua și proviziile necesare pentru a salva viața persoanelor aflate în pericol.

Pentru activarea funcției este necesară apăsarea lungă a butoanelor power și volum sau apăsarea de cinci ori a butonului power. De acolo apar opțiunile de urgență.

„Această lansare înseamnă că mai mulți oameni vor putea să contacteze 112 atunci când nu au semnal la telefon și au nevoie de asistență de urgență. Suntem încrezători că această funcție va salva multe vieți și va oferi ajutor semnificativ serviciilor de urgență care se confruntă des cu aceste cazuri complicate de salvare”, a declarat Gary Machado, CEO-ul European Emergency Number Association.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult