Nokia 8110, remake-ul „banana phone” de la HMD Global, primeşte aplicaţia WhatsApp

02.04.2019
Nokia 8110, remake-ul „banana phone” de la HMD Global, primeşte aplicaţia WhatsApp

HMD Global a lansat anul trecut alături de noile sale smartphone-uri cu Android şi o versiune actualizată a clasicului terminal 8110 de la sfârşitul anilor `90. Acesta promitea funcţionalităţi de conectivitate 4G, acesta fiind unul dintre cele mai ieftine telefoane care pot fi transformate în hotspot 4G la nevoie. Se pare însă că platforma software folosită de acest feature phone, KaiOS, a prins tracţiune în special în India, iar Facebook a anunţat că aplicaţia WhatsApp tocmai s-a lansat pentru 8110.

KaiOS este un hibrid între un sistem de operare din trecut şi unul mai modern, oferind posibilitatea de a conecta telefonul la reţele 4G, Bluetooth, NFC şi Wi-Fi, dar şi posibilitatea de a instala noi aplicaţii descărcate de pe magazinul de aplicaţii. Până acum, Google Search, YouTube şi Google Assistant au venit pe platformă, iar WhatsApp ar putea fi aplicaţia cea mai importantă pentru 8110.

Alte telefoane echipate cu sistemul de operare KaiOS au primit WhatsApp încă de la sfârşitul anului trecut, dispozitivele JioPhone fiind foarte populare în India, KaiOS fiind sistemul de operare de pe locul al doilea, după Android, în această regiune. Pentru a instalat WhatsApp pe Nokia 8110 este însă necesară actualizarea de firmware 2.5.1 sau mai nouă, care poate fi descărcată de pe internet direct de pe dispozitiv.

WhatsApp pe KaiOS oferă acces la funcţiile de bază pe care le regăsim şi pe Android şi iOS precum chat-uri obişnuite, grupuri de chat, mesaje vocale şi posibilitatea de a trimite şi primi fotografii şi clipuri video. Din păcate însă, cei care ar dori să treacă chiar şi temporar pe un Nokia 8110 acum că mesageria WhatsApp este disponibilă, nu o vor putea face în Europa. Aplicaţia este disponibilă pe acest terminal exclusiv în India, momentan, iar Facebook nu spune dacă aceasta va fi lansată sau nu internaţional.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult